Elk glas moet een feest zijn.

 

Een wijn kiezen die perfect past bij een gerecht is "culinair kunst"

Op restaurant laat u zicht hierbij wellicht graag begeleiden door een ervaren sommeliers.

Het kan ook leuk zijn om vanuit een eigen smaakbeleving, samen met vrienden en familie, op ontdekkingstocht te gaan en nieuwe combinaties van wijnen en gerechten te ontdekken.

Wij helpen u graag op weg met enkele wijnweetjes.

 

* Als aperitief wordt meestal gekozen voor een mousserende wijn (bijv. champagne, cava en prosecco) of voor een frisse, fruitige witte wijn. Sprankelende wijnen wekken immers de eetlust op.

 

* Bij het voor- en hoofdgerecht luidt de algemene regel dat men witte wijn drinkt bij vis en rode wijn bij vlees.

Uiteraard zijn andere combinaties ook perfect mogelijk. Vaak speelt de saus een doorslaggevende rol                                                                             omdat deze dikwijls de meest smaakbepalende factor is in het gerecht.

Gerechten met een witte saus kunnen het best begeleid worden door een witte wijn, terwijl gerechten  met een tomatensaus om een (lichte) rode wijn vragen als begeleider.

 

* Zoete of versterkte wijnen passen uitstekend bij desserts en vormen bovendien een ideale partner voor de meeste kazen.

 

* Voor de volgorde van de wijnen aan tafel klinkt de regel dan weer als volgt: lichte wijnen voor krachtige,

jonge voor oude, droge voor zoete, eenvoudige voor complete.

 

In de praktijk betekent dit meestal dat u eerst witte wijn schenkt, daarna pas rode.

 

Een perfecte harmonie tussen wijn en gerecht staan garant voor genieten, ontdekken en verrast worden.

Wij wensen u alvast veel plezier bij de zoektocht naar mooie wijn-gerechtscombinaties en bij het degusteren van onze wijnen.