GINIU, TOPGIN uit Sardinië 1952
Wist je dat onze Top-GIN GINIU op de voorpagina staat van het magazine "Gambero Rosso" Februari 2016
Deze Gin uit Sardinië in een prachtige fles van 70 cl, bovendien nog eens verpakt in
een houten doos is gearomatiseerd met 7 verschillende kruiden en bessen.
Jeneverbessen, de gele bloem van curryplant, de rode bes van mastiekboom, de blauwe
bes myrthe, thym, rozemarijn en laurier.
Eerst gaan de jeneverbessen gedurende 20 dagen de alcohol aromatiseren, daarna worden
de andere 6 aroma's
eraan toegevoegd om nog eens samen gedurende 20 dagen te
aromatiseren.
Het distilleren duurt 1 dag.
Maar de temperatuur tijdens de destillatie is maar 78 graden ipv 100 graden bij vele
andere destillaties.
Maar de helft van het destillaat is bruikbaar als top-gin!
Serveren met Fevertree Tonic water en een takje thym of rozemarijn.
Goed nieuws:
Op de wedstrijd ISW 2015 in Duitsland wordt Giniu verkozen als de 3de beste gin van de hele wereld!
72 euro
Onze Gin in een mooie verpakking
BOIGIN UIT SARDINIË 50 CL
Deze derde gin va Silvio Carta uit Sardinië heeft als basisbestanddeel jeneverbeseen en mirtebessen.
Vooraleer ze distilleren worden best van sinaasappel en verse mandarijn toegevoegd.
Dit geeft aan de Boigin "body" en frisheid.
De naam Boigin verwijst naar het italiaans woord voor os: bue.
Zelf hebben ze dan bij Silvio Carta een afleiding van dit woord gemaakt naar: Boi !
De os verwijst naar de natuur, de levendigheid en de frisheid die ook in deze gin terug te vinden is !
Serveren met tonic Fevertree mediteranian (blauw etiket) en zeste van sinaasappel of een schijfje sinaasappel
35 €
GIN PIGSKIN DELLA SARDEGNA 70CL
Deze gin is gearomatiseerd met verschillende aroma's ( jeneverbessen, myrthebessen, venkel, zeste van citroen, salie en de gele bloem van currypla,t)
en heeft gerijpt gedurende 6 maanden op kastanjehouten vaten.
Kastanjehout is de enigste houtsoort die enkel kleur afgeeft maar geen smaak !
Het etiket verwijst naar de varkens die de mythe-bes als lievelingskost verorberen.
48,50 €